Companii

138.000 euro de la UE pentru trainingul managerilor Domo

23.02.2009, 16:22 34

Domo, al doilea jucator din retailul cu electronice si electrocasnice, va implementa un program de training de management strategic de un an de zile pentru echipa de management a companiei. Programul, in valoare de 138.000 de euro, este finantat de UE si Guvernul Romaniei, in cadrul unui proiect PHARE de imbunatatire a abilitatilor manageriale, beneficiara fiind compania de training CBC Romania.

"Cei 45 de manageri si coordonatori din departamentele companiei vor beneficia de un training de un an de zile. Managerii vor invata cum sa faca singuri strategia corporatista a companiei. Ei vor capata abilitati care ii vor ajuta sa construiasca singuri o strategie, fara sa mai apeleze la consultanti", a explicat Petre Nicolae, director general al CBC Romania, companie de training si consultanta organizationala.
CBC Romania are inca zece proiecte depuse pentru obtinerea de fonduri europene, din care se asteapta sa primeasca aprobare pentru inca sase. Printre clientii sai se numara si producatorul de produse alimentare Caroli.
O alta companie care va investi in formarea profesionala a angajatilor din bani europeni este producatorul de utilaje pentru industria chimica Griro Bucuresti, detinut de omul de afaceri iordanian Fathi Taher si de Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo.
Griro a obtinut fonduri europene de 70.000 de euro pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor.
Fondurile PHARE sunt fonduri de preaderare acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana. 2008 a fost ultimul an in care au putut fi accesati bani prin PHARE.
Retailerul Domo este detinut de fondul de investitii Equest Investment Balkans, care opereaza si compania Technomarket.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO