Companii

20 mil. euro in Iulius Mall Timisoara

28.04.2004, 00:00 47



Dupa patru ani de la lansarea proiectului, Iulius Group demareaza astazi la Timisoara lucrarile de constructie a complexului comercial Iulius Mall, investitie care se ridica la aproape 20 de milioane de euro. "Mall-ul va avea o suprafata construita de 73.000 metri patrati, jumatate din aceasta urmand sa fie destinata inchirierii. Constructia va fi realizata pe trei niveluri - demisol, parter si un etaj - plus o terasa", a declarat pentru Ziarul Financiar Editie de Transilvania Gheorghe Tudoroaie, directorul centrului comercial Terra Timisoara, detinut tot de Iulius Grup.



Compania a concesionat terenul necesar pentru construirea mall-ului in 2000, dar realizarea complexului presupunea mutarea unor antene ale Societatii Nationale de Radiocomunicatii - Directia Radio Televiziune (DRTV) Timisoara de pe Calea Aradului la Ortisoara. DRTV ar fi trebuit sa mute statia radio si sa predea terenul in termen de sapte zile de la data semnarii contractului de cesionare, dar acest lucru s-a intamplat abia anul acesta.



Mall-ul de la Timisoara va fi cel de-al doilea construit de Iulius Group in Romania, dupa cel de la Iasi, inaugurat in aprilie 2000. Iulius Center Iasi, investitie in valoare de sapte milioane de dolari, ocupa o suprafata totala de 19.632 metri patrati, iar pe cele patru nivele ale sale gazduieste 130 de magazine.



Iulius Group, care apartine omului de afaceri Iulian Adrian Dascalu, din Iasi, detine o retea de opt magazine, deschise in cele mai importante orase din tara. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO