Companii

24 de companii se bat pe 20 de microhidrocentrale

21.09.2006, 19:55 54

Un numar de 24 de companii, printre care E.ON Moldova, Romenergo si Luxten Lighting, sunt interesate de achizitionarea de microhidrocentrale din cele 20 scoase la privatizare de Hidroelectrica, conform declaratiei lui Mihai Teleanu, seful Serviciului Privatizare din cadrul Hidroelectrica.
Potrivit acestuia, printre firmele care au mai cumparat caiete de sarcini se numara Electromagnetica, Hidroconstructia, Sinus (Ungaria), Hydropol (Cehia), Technor Energy (Norvegia), Electrogrup Cluj, DMSA (Italia), FEN Energia (Italia), EGL Power Romania, Faur si Romair Consult.
Hidroelectrica intentioneaza sa vanda un grup de 20 de microhidrocentrale, din care zece de pe raul Suceava, cinci de pe raul Casin (Bacau), trei pe raul Iod (Mures) si doua pe raul Iuhod (Mures). Potentialii investitori trebuie sa aiba experienta in domeniul energetic de cel putin trei ani si o cifra de afaceri, in 2005, de cel putin
5 mil. de euro. Firmele vor fi obligate sa prezinte un plan de afaceri pe o perioada de cinci ani pentru operarea si reabilitarea microhidrocentralelor si sa-si asume investitii de 2,1 mil. euro.
Termenul de depunere a ofertelor expira miercuri, 20 septembrie, dar a fost prelungit pana la 4 octombrie, la solicitarea unora dintre companiile interesate sa participe la licitatie, a mai spus Teleanu. Licitatia pentru vanzarea a 10 microhidrocentrale, amplasate pe raul Suceava, va porni de la un pret de 19,7 mil. lei (5,5 mil. euro). Pretul de pornire pentru unitatile de pe raul Casin a fost stabilit la 4,2 mil. lei (1,18 mil. euro), pentru cele de pe raul Iod va fi de trei mil. lei (0,84 mil. euro), iar pentru cele de pe raul Iuhod de un milion de lei (0,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO