Companii

3TS confirma intrarea in actionariatul firmei InternetCorp

18.11.2009, 23:17 183

Fondul de investitii 3TS Cisco Growth Fund a anuntat ca aachizitionat un pachet minoritar din actiunile fimei de mediaInternetCorp, care detine mai multe site-uri de stiri, din domeniulfinanciar si pentru femei.

Valoarea tranzactiei sau procentul achizitionat nu au fostfacute publice. ZF anunta inca de saptamana trecuta semnareadeal-ului. Potrivit unor informatii din piata, 3TS a preluat 25%din actiuni pentru circa 2 mil. euro.

"Semnarea unui acord de dimensiuni semnificative pe parcursulrecesiunii subliniaza ca mediul online din Romania este deja matur,dar exista inca mult potential de crestere", a spus MihaiSeceleanu, CEO al InternetCorp.

Pe lista celor interesati s-au aflat patru - cinci companii, iarin urma tranzactiei InternetCorp a fost evaluata la 8 mil. euro.Consultantii vanzatorilor au fost casa de investitii CapitalPartners si firma de avocatura Pacuraru & Asociatii, in timp cede partea cumparatorului a stat RTPR Allen & Overy, potrivitdatelor ZF.

Actionarii InternetCorp sunt trei firme inregistrate in Cipru,Depracell Limited, Ressaniaco Limited si Arnaka Limited, potrivitdatelor de la Registrul Comertului. In spatele lor se afla LiviuDumitrascu, Daniel Tatar (care detin si site-ul de recrutare Ejobs)si Mihai Seceleanu. Internet Corp a avut anul trecut o cifra deafaceri de 1,8 mil. euro si 51 de angajati, conform datelor de pesite-ul Ministerului de Finante.

3TS Cisco Growth mai detine un pachet minoritar de actiuni incadrul producatorului de software Gecad. 3TS mai detine actiuniprin intermediul altor fonduri pe care le administreaza laoperatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea,unde este in negocieri pentru un exit, dar si la firma desalubritate Romprest. InternetCorp detine mai multe site-uri mediaprintre care wall-street.ro, 9am.ro si kudika.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO