Companii

7.000 de lei/luna pentru membrii CA de la Phoenicia

27.09.2006, 12:48 195

Indemnizatiile lunare ale membrilor Consiliului de Administratie al hotelului bucurestean de patru stele, Phoenicia, detinut de compania Triumf Construct si administrat de Phoenicia Hotels, incaseaza lunar o indemnizatie de 2.000 de euro (7.000 de lei brut), aceasta suma fiind valabila si pentru Dinel Saizu, presedintele CA si directorul general Phoenicia. Cu toate acestea, pentru Mohammad Murad, actionarul majoritar al Triumf Construct, suma ajunge la 7.000 de euro (25.000 de lei brut), acesta ocupand si functia de administrator al hotelului.
"Indemnizatia lui Mohammad Murad este mai mare decat a celorlalti membri ai Consiliului de Administratie, inclusiv a presedintelui, intrucat acesta se ocupa si de managementul hotelului, diferenta dintre valorile indemnizatiilor fiind, asadar, fireasca", a declarat Saizu.
De asemenea, recent au avut loc schimbari la nivelul actionariatului Phoenicia, in urma decretarii legii potrivit careia capitalul societatilor pe actiuni trebuie majorat pana la 25.000 de euro. Potrivit reprezentantilor hotelului, acesta a reprezentat prilejul optim de atragere a unor noi actionari si de majorare a capitalului social cu aproape 23.000 de euro.
"Structura actionariatului nu a fost modificata semnificativ, mentinandu-se aceleasi participatii ale actionarilor anteriori, singurul actionar nou venit fiind Petre Maria Laura, care nu detine nici o pozitie in conducerea hotelului", a mentionat Saizu.
Printre ceilalti actionari se numara si compania Triumf Construct, proprietara hotelului si actionarul majoritar, si Dinel Saizu, presedintele CA si directorul general al hotelului.
Reprezentantii Phoenicia au mai adaugat ca banii nu sunt suficienti pentru demararea unor proiecte de amploare, urmand sa fie folositi pentru renovari minore. Hotelul Phoenicia a fost construit in urma unei investitii de aproximativ 10 mil. euro a companiei Triumf Construct, proprietara hotelului, managementul fiind asigurat de compania Phoenicia Hotels. Unitatea dispune de 348 de camere, zece sali de conferinta, patru restaurante, un cazino, un spa si un club.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO