Companii

A atras 30 de furnizori de produse bio într-un magazin din Capitală

A atras 30 de furnizori de produse bio într-un magazin...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.03.2014, 14:53 1705
Gabriela Mătăchescu, 45 de ani, de profesie eco­no­mist, a deschis în decembrie 2012 un magazin cu produse bio în zona Dorobanţilor din Capitală, unde a atras aproxi­ma­tiv  30 de furnizori locali şi străini de legume, fructe, lactate, dar şi detergenţi şi cosmetice.
 
„Am pus bazele primului concept Bio (numit Biogood) acum mai bine de patru ani, împreună cu doi prieteni, într-o perioadă în care, în România, con­cep­tul  bio era un pionierat. La BioCorner am plecat la drum singură, însă cu mult entuziasm şi determinare pentru a reuşi în această idee în care cred cu tărie“, spune Gabriela Mătăchescu, care este absolventă de ASE şi care a lucrat timp de peste 15 ani într-o multinaţională austriacă, unde a ocupat funcţiile de director financiar şi project manager.
 
Pentru a putea deschide un ma­ga­zin cu produse bio, an­tre­pre­noa­rea a trebuit să obţină un certificat de la un or­ga­nism specializat, iar tra­sabilitatea produselor este veri­ficată de la producător până ajung pe rafturile magazinului. În uni­ta­tea BioCorner, care are o suprafaţă de 110 metri pătraţi, lucrează şapte oameni.
 
„Avem în portofoliu cei mai im­portanţi furnizori de produse or­ganice (fructe, legume, carne, semi­preparate, îngrijire perso­na­lă) atât din Europa, cât şi din România. În proporţie de 99% suntem importatori direcţi“, a mai spus antreprenoarea, care menţionează că oamenii care cum­pără produse din magazinul său sunt persoane preocu­pa­te de sănătate.
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO