Companii

A&D Pharma a luat un imprumut de 100 mil. euro. Cine sunt bancherii care au pus banii?

02.08.2009, 17:44 27

BCR, BRD, Citi, UniCredit si RBS au semnat cu A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic local, un acord de finantare pe o perioada de trei ani pentru 100 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Varianta de finantare este de tip "club loan" (mai flexibila si mai simpla decat un credit sindicalizat sau o emisiune de eurobonduri), folosita spre exemplu si de Ministerul Finantelor pentru atragerea de bani de la banci. Fiecare banca va veni cu o suma proportionala, de 20 mil. euro.

Grupul isi refinanteaza in acest fel o linie contractata in 2006 de o valoare similara care a fost folosita pentru activitatea curenta.

La acea data A&D Pharma a luat un credit sindicalizat de la un consortiu de banci format din Citibank (aranjorul imprumutului) Alpha Bank (filiala din Londra), Banca Romaneasca, EFG Private Bank (Luxemburg), BRD Group Societe Generale, Bank Austria Creditanstalt/HVB Bank, ING Bank, Investkredit Bank, MKB Bank (filiala din Londra), Piraeus Bank, Raiffeisen Bank Romania.

A&D Pharma a avut in primele sase luni ale acestui an un profit de 9,2 mil. euro si o cifra de afaceri de 232,9 mil. euro. Reprezentantii grupului nu au comentat informatiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO