Companii

A&D Pharma: Piaţa farmaceutică va creşte cu cel mult 10% anul viitor

Autor: Mediafax

14.12.2010, 23:36 30

Piaţa farmaceutică românească va creşte în 2011 cu doar câtevapuncte, maximum 10%, mai puţin decât în ultimii ani, printre alteledin cauza finanţării slabe a sistemului de sănătate, a declaratdirectorul executiv al grupului farmaceutic A&D Pharma RobertPopescu. Piaţa de profil va ajunge în acest an la peste 8,8miliarde de lei, potrivit estimărilor firmei de cercetare şi studiide piaţă Cegedim. Popescu a adăugat că avansul înregistrat înacest an de piaţa farmaceutică a fost influenţat şi de exporturileparalele. "Părerea mea este că această creştere reflectă poate ouşoară creştere a consumului intern, dar pe de altă parte includeşi o componentă importantă de produse care au fost exportate.

E clar că după introducerea preţului minim european, la 1 aprilie2009, exportul paralel a devenit o alternativă de businessinteresantă pentru unii operatori din piaţă, în special pentrujucătorii mai mici care cumpără produse din farmacii şi exportă", aafirmat directorul executiv al A&D Pharma. Grupul farmaceuticA&D Pharma cuprinde patru divizii, cea de retail - Sensiblu,distribuitorul Mediplus, divizia de servicii medicale Anima şiA&D Pharma Marketing&Sales. Grupul a înregistrat în primelenouă luni ale anului o creştere cu 32% a cifrei de afaceri, la482,2 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO