Companii

A&D Pharma pierde unul dintre cei mai vechi oameni din echipa executiva prin plecarea lui Vivian Diaconescu

 A&D Pharma pierde unul dintre cei mai vechi oameni din echipa executiva prin plecarea lui Vivian Diaconescu
14.01.2009, 19:04 453

Vivian Diaconescu, seful diviziei de sales&marketing din cadrul A&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceutica locala, a renuntat de astazi la pozitia executiva, dupa mai bine de zece ani petrecuti in cadrul grupului.

Diaconescu, 33 de ani, este unul dintre cei mai vechi oameni care au ramas in A&D Pharma dupa plecare lui Dragos Dinu (CEO) anul trecut.
Diaconescu a inceput in cadrul grupului ca si director de zona al diviziei Farmactiv si a avansat pana la pozitia de director general al diviziei de distributie Mediplus si apoi la cea de sales&marketing creata anul trecut.
"Nu am plecat de la A&D Pharma, ci raman in calitate de consultant al boardului. Din aceasta pozitie nu ma voi ocupa de partea de implementare, ci doar de consiliere cu privire la proiectele de dezvoltare, furnizori noi sau businessuri noi. In acest fel voi avea timp si pentru proiectele personale", a spus Diaconescu.
El este al treilea om din top management pe care A&D Pharma il pierde in mai putin de un an dupa plecarea lui Dragos Dinu (CEO) si a lui Roger de Bazelaire (CFO) in vara anului trecut. Ulterior, grupul a decis reducerea de la 13 la 6 persoane a numarului membrilor consiliului director si numirea lui Walid Abboud, unul dintre actionarii fondatori, in pozitia de presedinte al consiliului director. Tot atunci A&D Pharma i-a recrutat pentru pozitiile de directori non-executivi pe Roberto Musneci, care a lucrat 15 ani in cadrul companiei farma GSK, si pe Michael Tetreault Schilling, cel care a fost in intervalul 2000-2007 managing partner al biroului local al Linklaters.
De asemenea, A&D Pharma deruleaza si un proces de reorganizare a businessului in cadrul caruia se va renunta la o parte dintre angajati. Dupa plecare lui Dinu, pozitia de director executiv interimar in cadrul grupului a fost preluata de Robert Popescu, care a venit de la principalul concurent, Relad.
Potrivit datelor existente la Registrul Comertului, Vivian Diaconescu este actionar la Blue Ocean Marketing, firma inregistrata in decembrie 2007 in domeniul comertului cu cafea.
Vivian Diaconescu detine circa 1,9% din actiunile grupului farmaceutic, procent pe care l-a primit anterior listarii A&D Pharma pe Bursa din Londra in toamna anului 2006. El pastreaza pachetul si dupa plecarea din cadrul companiei. A&D Pharma nu a numit inca succesorul lui Diaconescu, interimatul fiind asigurat de catre directorii diviziilor de business. Titlurile A&D Pharma s-au tranzactionat ieri la un curs de 2,23 euro pentru un GDR, nivel la care capitalizarea este de 74,3 mil. euro. Anul trecut, titlurile au pierdut circa 80% din valoare. In primele noua luni ale anului trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 380 mil. euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2007.
 
Cine este Vivian Diaconescu:
  • A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu (1998) si Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Universitatii Ovidius (1997);
  • in iulie 2002 a preluat conducerea executiva a Mediplus (astazi cel mai mare distribuitor de medicamente de pe piata locala);
  • in ianuarie 2008 devine chief operations officer al diviziei de sales&marketing a A&D Pharma;
  • este actionar la Blue Ocean Marketing, insa detine si 1,9% din actiunile A&D Pharma;
  • era unul dintre cei mai vechi oameni din managementul grupului farmaceutic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO