Companii

A&D Pharma se tranzactioneaza de ieri la Londra

26.10.2006, 19:28 20

Actiunile A&D Pharma, companie farmaceutica care detine lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul Mediplus, au inceput sa se tranzactioneze ieri pe bursa de valori din Londra. Pana la aceasta data, tranzactionarea titlurilor a fost una provizorie.
Pretul certificatelor de depozit - GDR a fost de 12,20 euro, in scadere usoara de la 12,30 euro, la inchiderea sedintei de vineri. Un GDR contine sase actiuni A&D Pharma, care au fost plasate la doi euro. Lichiditatea a fost destul de scazuta, conform datelor furnizate de Matthew Hooper, broker la Shared Value, Londra.
Actionarii companiei au obtinut recent 120 mil. euro din vanzarea a 30% din actiunile companiei, intr-o oferta publica initiala derulata pe aceeasi piata. Pretul titlurilor a fost de 2 euro pe actiune, respectiv 12 euro pentru un Certificat Global de Depozit, ceea ce determina o valoare a companiei de 400 mil. euro.
Mediplus este liderul pietei romanesti a distributiei de medicamente si opereaza un sistem format din 12 depozite localizate la nivel national. Compania a raportat anul trecut un profit de 15,4 mil. euro, la o cifra de afaceri de 220 mil. euro.
Divizia de retail a A&D Pharma este reprezentata de lantul Sensiblu, cu peste 200 de unitati in 51 de orase ale tarii. Lantul a inregistrat anul trecut o pierdere de 6,3 mil. euro si o cifra de afaceri de 63,7 mil. euro. In prima jumatate a acestui an, A&D Pharma a realizat vanzari de 147,9 mil. euro.
Holdingul A&D Pharma este printre cele mai dinamice companii locale, cu o rata de crestere anuala de peste 50%. Pentru acest an, grupul si-a bugetat investitii de 19 mil. euro si o cifra de afaceri de 440 mil. euro, comparativ cu 283,7 mil. euro anul trecut.
Recent, aceasta a finalizat contractarea unui credit sindicalizat in valoare de 100 mil. euro, printre cele mai mari finantari private din acest an.
Conform reprezentantilor companiei, banii vor fi folosti pentru extinderea operatiunilor din zonele de reatil si distributie, dar ar putea finanta si achizitii. Aranjorul imprumutului a fost Citibank Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO