Companii

Abatorul Periş a ajuns din pragul falimentului la afaceri de 70 de milioane de euro în cinci ani

Bogdan Grama

Bogdan Grama

Autor: Florentina Niţu

27.01.2021, 09:00 5483

Bogdan Grama, directorul ge­ne­ral al companiei Abatorul Periş din ju­deţul Dâmboviţa, cumpărată în 2015 de holdingul Agricover, grup controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, de la Romsuintest Periş, companie aflată în pro­ce­dură de faliment, esti­mea­ză o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro în 2020, după ce şi-a extins puternic canalele de vânzare.

„Anul 2020 a creat un con­text ne­obiş­nuit pentru orice business, pentru sim­plul fapt că nimeni nu a pre­văzut vreo­dată o pandemie. Datorită impli­ca­ţiilor s-a intrat într-un scenariu de cri­ză, cu multe necunoscute, însă am ştiut să reacţionăm şi să ne mobilizăm ex­trem de rapid. (...) Pentru 2020 esti­măm o cifră de afaceri de aproximativ 70 de milioane de euro, un rezultat bun, care ne facem să fim încrezători în potenţialul de creştere al businessului“, a spus pentru ZF Bogdan Grama.

În prezent, compania are partene­ria­te cu peste 45 de ferme de porci din România şi operează un lanţ propriu de 29 de magazine Periş Cash & Carry. De asemenea, din no­iem­brie 2020 semipreparate din carne de porc sunt listate pe platforma de livrare Bringo.

Anual, Abatorul Periş co­merciali­zează circa 38.000 de tone de carne de porc sub formă de carcasă, piese tran­şa­te şi produse proaspete procesate. Majo­ritatea, 70% din producţie, ajun­ge în retail. „În plus, am dezvoltat con­cep­tul de măcelărie Periş shop in shop în diverse magazine de tip key account.“

Compania îşi propune să crească ca­pacitatea de producţie şi să exindă re­ţeaua de magazine şi în 2021. „Conti­nuăm invetiţiile, conform strate­giei noastre de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO