Companii

Actionarii Avicola Buzau discuta un credit de 15 mil. euro

03.12.2007, 15:09 85

Producatorul de preparate din carne de pasare Avicola Buzau, controlat de grupul de firme Aaylex Trading, intentioneaza sa contracteze anul viitor credite in valoare de peste 50 de milioane de lei (circa 15 mil. euro), pentru a putea sustine investitiile in productie planificate pentru anul 2008, potrivit unui raport remis pietei Rasdaq de catre actionarii companiei.
Astfel, compania ar putea contracta in 2008 credite in valoare de maximum 42 milioane lei (12 milioane euro), pentru operatiunile de productie, si linii de credit de sase milioane lei si trei milioane euro pentru activitatea curenta.
Avicola Buzau a derulat anul acesta investitii de 4,2 milioane de euro pentru construirea unei noi ferme de pui in judetul Buzau. Actionarii companiei au declarat anul acesta ca intentioneaza sa investeasca in urmatorii doi ani in cresterea capacitatii de abatorizare a fabricii detinute de Avicola Buzau, de la 10.000 de tone de carne anual, capacitatea pe care unitatea o avea la finele anului trecut, pana la 30.000 de tone.
Avicola Buzau a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de circa 69 de milioane lei (21,5 mil. euro), in crestere cu aproape 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si pierderi de aproape 165.000 lei, comparativ cu un profit de peste 55.800 lei inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2006. Cu toate acestea, reprezentantii companeiei estimeaza finalizarea acestui an pe profit, pe fondul cresterii preturilor materiilor prime.
In ceea ce priveste productia de carne de pasare, compania a realizat in primele noua luni ale acestui an o crestere de 15% fata de 2006, datorata unei mai bune eficientizari a activitatii de productie in ferme.
Aaylex Trading, companie din al carei actionariat fac parte Bogdan Stanca, Viorel Gavril Fetinca si Bogdan Gruia, detine 66,06% din actiunile producatorului de carne de pasare Avicola Buzau. Din afacerile totale inregistrate anul trecut de Aaylex, 80,2 de mil. de lei (22,7 mil. euro) au fost obtinute de Avicola Buzau, in scadere cu 15% fata de 2005 cand obtinea 92,5 mil. lei (25,5 mil. euro). Scaderea a fost resimtita si in profit, care s-a diminuat de aproximativ opt ori in 2006 comparativ cu anul precedent, de la 7,9 mil. lei pana la 900.000 de lei.
Principalii competitori ai companiei Avicola Buzau din piata interna a carnii de pui sunt Agricola International Bacau, Agrisol International, Avicola Calarasi si Transavia Alba-Iulia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO