Companii

Actionarii Domo mai iau 12,5 mil. euro de la Equest

21.02.2008, 19:01 26

Actionarii lantului de magazine de electrocasnice Domo vor mai incasa pana la finalul lunii mai inca 12,5 mil. euro pentru pachetul majoritar de 75% din actiuni vandut in toamna anului trecut catre Lynx Property, subsidara fondului de investitii Equest Investment Balkans, suma care va ridica valoarea tranzactiei la 75 mil. euro.
In septembrie 2007, fondurile de investitii RAEF, Westerham si compania Dominuse au incasat impreuna
62,5 mil. euro, restul banilor fiind conditionati de performantele financiare pe intreg anul trecut.
"In doua luni de la primirea rezultatelor auditate, aproximativ in luna mai, ar trebui sa primim si restul banilor. Practic, la final, vom fi incasat in total 75 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Lorand Szarvadi, actionar si director general Domo Retail.
Valoarea compensarii a depins si de rezultatele comerciale ale companiei, fiind stabilita ca tinta o cifra de afaceri de 190 mil. euro. La finalul lui 2007, Domo a raportat o valoare chiar mai mare, de 193 mil. euro. La un pret de vanzare de 75 mil. euro pentru 75% din actiuni, compania a fost evaluata la 100 mil. euro.
"Rezultatele Domo au fost bune, dar am avut o limita de evaluare de 100 de milioane de euro. In functie de formula de evaluare ar fi rezultat o suma de 130 de milioane de euro", a spus Szarvadi.
In functie de participatiile vandute catre Equest, din cele 12,5 mil. euro care au ramas de incasat, compania Dominuse va primi pentru cele 51% din actiunile Domo vandute inca
9 mil. euro. Astfel, castigul Dominuse, detinuta de Lorand si Zuzsanna Zsarvadi, Ferenc Hegedus si Alexandru Mnohoghitnei, va totaliza 51 mil. euro. Banii incasati vor fi alocati proiectului rezidential dezvoltat in nordul capitalei, care presupune constructia a 1.000 de vile si 1.000 de apartamente.
"Acum Dominuse dezvolta si un parc rezidential, de 2.000 de unitati locative care vor fi livrate in urmatorii 5 ani. Aceasta va fi destinatia principala a banilor", a spus Szarvadi.
Cele doua fonduri, RAEF si Westerham, dupa ce au incasat impreuna aproape 20 mil. euro, vor mai primi inca 4 mil. euro. Fondului Westerham ii mai revin 2,5 mil. euro, in timp ce fondului RAEF - pentru 9,3% din actiuni, inca 1,55 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO