Companii

Actionarii hotelului Royal au taiat cu 40% salariile angajatilor

22.09.2009, 17:14 130

Hotelul de patru stele Royal, deschis la mijlocul anului trecutin zona Unirii din Capitala, de catre doi antreprenori din Tulcea,a avut un profit mediu lunar de 10.000 de euro, la un grad deocupare de 47% in primele noua luni de activitate.

"Am avut un castig de aproape 100.000 de euro pe luna din cazaresi evenimente, la cheltuieli de 90.000 de euro lunar, ceea ceinseamna ca profitul nostru este destul de mic", a declarat IoanPetcu, managerul hotelului Royal din Capitala.

Hotelul, care opereaza 96 de camere, a devenit operational iniulie anul trecut, in urma unei investitii de sapte milioane deeuro. Tudor Stefan, care controleaza impreuna cu un alt om deafaceri din Tulcea hotelul Royal din Capitala, mai detine un hotelRoyal si in Constanta, care este deschis tot timpul anului.

Firma din Tulcea, Baron-Service, care administreaza cele douahoteluri, a rulat anul trecut afaceri de aproape 1,4 mil. euro siun profit net de 3.300 de euro, la un numar mediu de 85 deangajati, potrivit datelor de pe site-ul Finantelor. Antreprenoriiplanuiau sa mai dezvolte un al doilea hotel in Bucuresti si unul lamunte, insa deocamdata aceste proiecte au fost amanate.

".Am redus toate salariile angajatilor, ca masura de reducere acosturilor si solutie in fata concedierilor", a spus Petcu. Inhotel lucreaza 66 de angajati, dintre care 54 pe pozitii deospatari, cameriste sau alte functii care nu solicita o calificare.Acesti angajati castiga salariul minim pe economie, dupa ce s-adecis reducerea cu pana la 40% a salariilor in luna iulie. "Dacainainte o camerista avea 11,5 milioane de lei acum lucreaza pe 7milioane de lei. Salariile au fost reduse pentru toti angajatii,inclusiv pentru cei din conducere. Au plecat doar doi salariati dinhotel", a precizat el.

In contextul scaderii cererii pentru cazare, si tarifelecamerelor au scazut cu 20% pe camera. Daca anul trecut camerasingle se vindea cu 139 de euro pret de receptie, acum ea costa 112euro. Cele mai afectate hoteluri de criza economica sunt cele dinCapitala, unde reducerea traficului de business a dus la diminuareatarifelor cu pana la 40% si la operarea la grade de ocupare de sub50%.

In cifre

20 % este scaderea tarifelor pe camera in acestan fata de 2008

47 % este gradul de ocupare al hotelului

100.000 de euro sunt incasarile lunare

66 de angajati

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO