Companii

Acţionarii minoritari ai A&D Pharma se opun delistării de la bursa din Londra

Autor: Anca Dumitrescu

02.01.2011, 12:16 121

Un grup de acţionari minoritari ai A&D Pharma, cel mai mareretailer farmaceutic din România, este împotriva delistăriiacţiunilor de la London Stock Exchange, anunţată de holdingulolandez pe 17 decembrie 2010, informează MediafaxBusiness.

Grupul de deţinători de certificate globale de depozit,reprezentând acţiuni ordinare ale companiei, a informat conducerea,printr-o scrisoare, că operaţiunea este în detrimentul intereseloracţionarilor minoritari.

Aceşti acţionari îşi rezervă dreptul să iniţieze procedurijuridice la Curtea de Apel din Amsterdam, pentru a împiedicadelistarea titlurilor, în cazul în care compania nu retragerepropunerea, se arată într-un comunicat transmis bursei dinLondra.

Conducerea A&D Pharma consideră că delistarea este îninteresul companiei şi acţionarilor acesteia şi respingeargumentele deţinătorilor de certificate globale de depozit.

Pe 17 decembrie, A&D Pharma a anunţat că a convocat, pentru31 ianuarie, o adunare generala extraordinară a acţionarilor,pentru aprobarea delistării. Decizia de retragere a acţiunilor dela tranzacţionare a fost luată la patru ani după ce compania s-alistat pe piaţa principală a bursei din Londra. La acel moment,compania era evaluată la 400 milioane euro. În prezent, valoareacompaniei este de 190 milioane euro. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO