Companii

Activele Aversa, inclusiv terenul de 10 hectare de la Obor, au fost vândute pentru 17,3 mil. euro

Activele Aversa, inclusiv terenul de 10 hectare de la...

Autor: Cristi Moga

12.09.2013, 10:56 836

Blue Diamond Estate, firmă controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, şi Autoplast Engineering au câştigat licitaţia pentru preluarea activelor producătorului de pompe Aversa din Bucureşti pentru 17,3 mil. euro exclusiv TVA, tranzacţie în care este inclus terenul de 10 hectare din zona Pieţei Obor pe care în prezent se află fabrică.

Consorţiul format din cele două firme a depus singura ofertă la cea de-a 15-a licitaţie organizată de lichidatorii firmei aflate în faliment de la începutul anului 2012 şi prin această preluare şi-au asumat continuarea activităţii pentru trei ani cu un efectiv de cel puţin 200 de salariaţi.

„În cazul în care adjudecatarul nu îşi respectă obligaţiile asumate, licitaţia se anulează, iar activele revin în proprietatea S.C. Aversa S.A., cu pierderea de către adjudecatar a garanţiei de participare la licitaţie (5.190.000 euro) şi cu plata unei despăgubiri de 50% din preţul de pornire al licitaţiei (respectiv suma de 17.300.000 euro)”, afirmă reprezentanţii RVA Insolvency, lichidatorul judiciar al Aversa, în consorţiu cu Activ Lichidator IPURL.

Topolinski intenţionează să mute activitatea Aversa de pe terenul din zona Obor, dar deocamdată nu a precizat ce intenţionează să construiască pe acel lot. Firme controlate de canadian şi-au trecut în portofoliu şi fostele platforme industriale Vulcan şi Textila Dacia, cu intenţia de a construi centre comerciale pe acestea, dar proiecte nu au fost până în prezent realizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO