Companii

Afaceri de 52 mil. euro la Agroalim Distribution

29.06.2006, 18:42 49

Compania Agroalim Distribution, membra a grupului american Smithfield, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 52 mil. euro (188,5 mil. lei), in crestere cu 80% fata de 2004.
"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in primul rand abordarii unui nou segment de piata, cel al carnii de porc, influentat de sursele de marfa Smithfield importate in special de la fabricile grupului din SUA si Polonia", a declarat Bogdan Grama, director general Agroalim Distribution.
In aceeasi perioada, compania, specializata in distributia de produse congelate si refrigerate, a raportat un profit de un milion de euro (3,6 mil. lei), aproape la acelasi nivel in lei cu profitul inregistrat in 2004.
Grama a mai spus ca segmentul carnii de porc a ajuns la o cota de 25% in cifra de afaceri a companiei. "Am avut si o crestere traditionala constanta pe toate gamele de produse", a mai spus el.
Printre produsele distribuite de Agroalim se numara pui si specialitati, peste, fructe de mare, cartofi, legume, fructe, produse de patiserie, lactate sau pizza. Compania are doua platforme logistice la Targoviste si Tulcea, unul in constructie la Buftea si patru centre regionale de distributie, la Bucuresti, Cluj, Timisoara si Bacau.
Grama considera ca anul acesta va fi destul de greu pentru toate companiile de distributie, pentru ca eforturile investitionale in vederea alinierii la Uniunea Europeana trebuie intensificate. "Cred ca vom asista la o crestere semnificativa a cifrelor de afaceri, insa este un an incert din punctul de vedere al profitului", a mai spus Grama.
Potrivit estimarilor directorului general al Agroalim Distribution, in primele sase luni din acest an vanzarile companiei au crescut cu 20% fata de aceeasi perioada din 2005.
Anul trecut, grupul american Smithfield Foods Inc, a cumparat o participatie de 50% in Agroalim Distribution, simultan cu o alta participatie, tot de 50%, in cadrul Frigorifer Tulcea. Ambele companii erau detinute de omul de afaceri roman de origine libaneza Mounir Halawani. Achizitia a 50% dintre actiunile detinute de Halawani la Agroalim Distribution si Frigorifer Tulcea este considerata de americani o "alianta strategica".
Printre competitorii directi ai Agroalim, pe segmentul distributiei produselor alimentare, se numara companiile Macromex, Agrirom, Whiteland, Elgeka Ferfelis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO