Companii

Afacerile Campofrio au ajuns la 25 de milioane de euro

12.11.2004, 00:00 27



Producatorul din industria mezelelurilor Tabco Campofrio, filiala romaneasca a unuia dintre cei mai mari producatori de profil din Europa Campofrio Alimentacion din Spania , estimeaza pentru acest an vanzari de 25 de milioane de euro in crestere usoara cu 1,5 milioane de euro fata de anul anterior. Reprezentantii Campofrion cred ca productia va atinge de circa 1.000 de tone, cantitatea de produse finite obtinute urmand sa se ridice la 8.500 de tone.



Compania a finalizat in aceasta luna un program de investitii de doua milioane euro, iar pentru anul viitor are planificate alte cinci milioane euro destinate in principal modernizarii capacitatii de productie de la Tulcea.



"In perspectiva integrarii tarii noastre la Uniunea Europeana, compania intentioneaza sa continue programul de investitii si in anii urmatori pentru a putea sa faca fata concurentei care va exista pe piata dupa aderarea Romaniei la UE", spune Ovidiu Wencz, directorul general al Campofrio Romania.



Valoarea totala a investitiilor realizate in Romania pina in prezent se ridica la aproximativ 20 milioane euro.



Campofrio detine doua ferme in judetul Constanta, una aflata in localitatea Sibioara, cu un efectiv de peste 20.000 de porci, si o alta la Cogealac.



Materia prima provine atat din tara - carcasa, dar si din import - piese, in conditiile in care preturile au inregistrat fluctuatii semnificative in acest an. Tocmai de aceea, potrivit conducerii societatii, in vederea asigurarii necesarul de carne, vor fi majorate efectivele de porci de la ferma de la Sibioara.



Odata cu intrarea pe piata romaneasca a gigantului american Smithfield (care detine 22% din Campofrio Alimentacion) prin achizitionarea fostului combinat ComTim Timisoara pentru 33 de milioane de dolari, o parte din materia prima a Tabco Campofrio ar putea fi achizitionata de aici.



Dupa ce Campofrio Alimentacion a vandut una din diviziile sale din Polonia - Morliny - catre Smithfield pentru 50 de milioane de dolari, pe piata romaneasca au aparut zvonuri potrivit carora Tabco Campofrio vrea sa lanseze o oferta de cumparare pentru unul din primii zece jucatori din aceasta industrie. Deocamdata valul ofertelor de achizitii din industria mezelurilor s-a mai potolit dupa ce in urma cu circa o luna trei mari nume de afara din industria de profil au venit in Romania cu intentia clara de la lansa oferte de cumparare. stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO