Companii

Afacerile din comerţul cu amănuntul au scăzut în ianuarie faţă de prima lună a anului trecut cu 5,6%

Autor: Emil Popescu

03.03.2011, 11:40 23

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia celui cuautovehicule şi motociclete, a scăzut în ianuarie, faţă de primalună a anului 2010, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată înfuncţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,7%şi respectiv cu 5,6%.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cuexcepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută,în luna ianuarie 2011, comparativ cu luna precedentă, a scăzut peansamblu cu 29,4%, datorită scăderilor înregistrate la: vânzărilede produse alimentare, băuturi şi tutun (-33%), comerţul cuamănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazinespecializate (-28,9%) şi la vânzările de produse nealimentare(-26,5%)", se arată într-un comunicat al INS.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate, în ianuarie 2011 comparativ cu luna precedentă cifrade afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia celui cuautovehicule şi motociclete, a crescut pe ansamblu cu 1,7%,datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produsenealimentare (Ă6,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturişi tutun (Ă1,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentruautovehicule, în magazine specializate a scăzut cu 4,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO