Companii

Afacerile distribuitorului de medicamente Farmexim s-au majorat cu 19% în primul semestru

Afacerile distribuitorului de medicamente Farmexim s-au...

Autor: Ioana David

21.07.2013, 15:13 187

Distribuitorul de medicamente Farmexim, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de profil, a înregistrat o majorare de peste 19% a volumului de vânzări în primul semestru din acest an, comparativ cu acelaşi interval din 2012.

„La baza acestor rezultate stau schimbările pe care le-am implementat în ultimii ani. În primul rând, încă din anul 2009 am dezvoltat o strategie nouă de credit control, din nevoia de a depista la timp cazurile problematice de parteneri insolvabili. Astfel, de atunci, creanţele sunt controlate de un departament specializat, se cer garanţii suplimentare clienţilor pentru marfa distribuită, măsuri generate de prudenţa necesară în contextul actual.  În al doilea rand, din anul 2011, am adus modificări politicii comerciale şi modului de abordare al clienţilor”, a spus Ovidiu Buluc, directorul general al companiei. Buluc este şi acţionarul majoritar al companiei.

Farmexim a avut în 2012 o cifră de afaceri de 252 mil. euro, iar la nivelul economiei se află pe locul 10 în topul companiilor deţinute de oameni de afaceri români, pe care pe prima poziţie se află Interagro SA, deţinută de Ioan Niculae, conform statisticilor ZF.

Potrivit datelor citate de Ovidiu Buluc, în ultimele cinci luni, Farmexim a atins o cotă de piaţă de aproximativ 10% în retailul de medicamente.

Piaţa totală de medicamente a fost în 2012 de 2,6 mld. euro. Cei mai mari jucători din distribuţia farma sunt Mediplus, Farmexpert, Polisano, Farmexim, Fildas, Europharm, ADM Farm. Prognozele arată că anul acesta piaţa farma va avea o creştere redusă (aproximativ 1% în lei).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO