Companii

Africa-Israel a amanat inceperea constructiei a 15.000 de locuinte

21.01.2009, 19:09 12

Compania de dezvoltare imobiliara Africa-Israel, care a achizitionat terenuri pentru constructia a aproape 15.000 de locuinte in Bucuresti si in imprejurimi, nu va incepe constructia la aceste proiecte cel putin un an, pe fondul dificultatilor de finantare intampinate atat de companie, cat si de potentialii cumparatori.

"Din fericire criza a venit inainte sa fi inceput constructia la proiectele rezidentiale si nici nu vom incepe anul acesta deoarece este dificil de obtinut finantare, dar si de gasit cumparatori. Am putea incepe totusi pana la sfarsitul anului prima faza a proiectului de pe terenul Inox (in apropierea hotelului Marriott unde compania vrea sa dezvolte 700 de apartamente - n.r.) pentru a testa piata, insa aceasta va cuprinde doar 100 de locuinte, pentru a diminua riscurile", a declarat pentru ZF Reuven Havar, country manager al companiei care a investit pana in prezent circa 200 de milioane de euro din fonduri proprii pe piata locala.
Africa Israel detine cinci loturi de teren cu o suprafata de peste 70 de hectare in Bucuresti si in imprejurimi destinati realizarii de ansambluri rezidentiale, insa compania a renuntat la trei dintre angajatii responsabili de realizarea acestor proiecte, precum si la intentia de a forma o echipa de marketing si vanzari.
"Terenurile sunt cumparate din fonduri proprii, mai putin doua loturi, pentru care am obtinut recent o amanare de un an a rambursarii creditelor pana in vara anului viitor", a precizat Havar, a carui activitate se concentreaza in prezent pe finalizarea mallului Cotroceni Park, prevazuta pentru finalul acestui an.
"Cand indicatorii economici vor arata ca trendul s-a schimbat, bancile vor relua finantarea si piata isi va reveni. Este importiva logicii ca intr-un oras cu aproape trei milioane de locuitori sa nu fie construite anual cel putin 10.000 de locuinte", apreciaza Havar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO