Companii

Agricola: Am avut pierderi la carnea de pui

27.02.2007, 19:12 27

Agricola Bacau, unul dintre cei mai mari producatori locali de carne de pasare, a reluat exporturile in urma cu o saptamana printr-o livrare in Franta dupa o perioada de intrerupere de aproximativ un an si jumatate, cauzata de aparitia unor cazuri de gripa aviara pe teritoriul Romaniei.
"Pe segmentul carnii de pasare am iesit pe pierdere anul trecut, din cauza reducerii preturilor la produse si pe fondul cresterii costurilor de productie si de promovare. Doar programul de comunicare ne-a costat 2 milioane de euro anul trecut", a declarat Gheorghe Antochi, presedintele Agricola Bacau. Cantitativ, compania a vandut anul trecut cu doua mii de tone de produse din carne de pasare mai mult fata de anul 2005.
Agricola Bacau era cel mai mare exportator de carne de pui din Romania, livrarile pe pietele externe reprezentand la nivelul anului 2005 circa 10% din productia anuala a companiei.
Anul trecut Agricola International Bacau a inregistrat un profit de 2 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 220 mil. lei (65 de milioane de euro). La nivel de grup, cifra de afaceri a depasit o suta de milioane de euro anul trecut, potrivit lui Antochi.
Compania si-a planificat pentru acest an investitii de peste 7 milioane de euro pentru modernizarea capacitatilor de productie de carne de pasare. Investitiile realizate pana in prezent de Agricola Bacau totalizeaza 50 de milioane de euro, finantate atat din reinvestirea integrala a profitului, cat si din surse atrase.
Pentru anul 2007, presedintele companiei estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 75 mil. euro si un profit mai mare cu 2,5 mil. euro fata de cel obtinut in 2006.
Reprezentantii companiei estimeaza in acest an o cota de piata de 16% din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania. Brandul SaveOr si gama de produse pregatite ale companiei Agricola Bacau, relansata in luna septembrie a anului trecut a inregistrat o crestere de 30% in volum, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005. Producatorul intentioneaza sa aduca pe piata in prima jumatate a acestui an noi game de produse.
Competitorii Agricola Bacau pe piata produselor din carne de pasare sunt Transavia Alba-Iulia, Agisol International si Avicola Calarasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO