Companii

Albalact a raportat pentru primele nouă luni profit dublu

Albalact a raportat pentru primele nouă luni profit dublu

Autor: Ana Maria Petcana

14.11.2013, 22:02 500

În ianuarie-septembrie 2012, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 247 milioane lei şi un profit de 2,7 milioane lei.

"Un proiect important pentru Albalact în ultimul an a fost dezvoltarea portofoliului de brânză de vaci sub brand-ul Rarăul, pentru care compania a făcut investiţii noi în fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc. Extinderea de portofoliu a adus compania Albalact pe locul 2 în topul producătorilor de brânză proaspătă de vaci (conform datelor A.C. Nielsen, Septembrie 2013). În toamna acestui an, tot cu brand-ul Rarăul, Albalact a intrat şi pe segmentul «ready meal»", se arată într-un comunicat al companiei.

Albalact menţionează că în perioada analizată a intrat şi în topul primilor trei producători de iaurt de pe piaţa locală.

În 2012, Albalact a dublat capacitatea de producţie a fabricii Rarăul din Câmpulung Moldovenesc pentru fabricarea brânzei de vaci. Compania mai deţine o unitate de producţie în localitatea Oiejdea din judeţul Alba.

Compania ocupă pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.

Pentru acest an, producătorul de lactate şi-a planificat un profit net de 13,86 milioane lei, cu 90% mai mare faţă de valoarea din 2012. Albalact a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 343,8 milioane lei, în creştere uşoară faţă de valoarea din 2011, şi un profit net de 7,3 milioane lei, cu 27% mai mare.

Compania este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO