Companii

Albalact, Dorna, Lacta Giurgiu şi Simultan, investigate de Concurenţă pentru o posibilă trucare de licitaţii

Albalact, Dorna, Lacta Giurgiu şi Simultan, investigate de Concurenţă pentru o posibilă trucare de licitaţii

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

12.09.2011, 00:00 609

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între patru companii producătoare de lactate de a participa cu oferte trucate la o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Giurgiu pentru atribuirea contractelor de "furnizare produse lactate pentru elevi şi preşcolari".

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile celor patru companii, respectiv Dorna Suceava, Albalact Alba, Lacta Giurgiu şi Simultan Făget Timiş. Valoarea totală a contractelor încheiate cu cele patru companii pentru perioada 2010-2014 este de 17,9 milioane lei (aproximativ 4,2 milioane euro).

"Suspectăm că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la licitaţie. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie, fiecare din cele patru companii câştigând cel puţin un contract", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO