Companii

Alcoa Fujikura investeste 1,7 mil. euro

19.09.2005, 22:28 38

Producatorul de cabluri electrice pentru industria auto Alcoa Fujikura SRL va investi in acest an circa 1,7 mil. euro pentru cresterea capacitatilor de productie a celor doua puncte de lucru din Nadab (Arad) si Caransebes (Caras-Severin).

"Piata componentelor auto este in continua crestere, astfel ca am decis sa mai achizitionam linii de productie pentru cele doua fabrici. Investitiile pe 2005 sunt cu 40% mai mari decat cele de anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Kuss Gunter, directorul general al companiei.

Alcoa Fujikura a demarat productia de sisteme electrice pentru automobile la Nadab in ianuarie 2002, iar in 2003 au inceput constructiile la cea

de-a doua fabrica, din Buchin, langa Caransebes. Pana in prezent, in cele doua fabrici s-au investit peste 3,5 mil. euro.

Pe primul semestru, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 7 mil. euro, iar reprezentantii Alcoa Fujikura estimeaza ca ritmul vanzarilor va ramane acelasi, astfel incat la finele anului compania va avea o cifra de afaceri de peste 15 mil. euro, in crestere cu aproximativ 16% fata de 2004.

"Investitiile din ultimii ani in cresterea capacitatilor de productie au ca rezultat o evolutie pozitiva a indicatorilor financiari", a mai spus Kuss Gunter. In 2004 compania Alcoa Fujikura a inregistrat o crestere de aproximativ 50% a tuturor indicatorilor financiari. "A fost un an mai bun deoarece fluctuatia cursului valutar nu a fost atat de mare", precizeaza directorul companiei.

Toata productia realizata de cele doua fabrici ale grupului este destinata pietei externe, principalii clienti fiind Volkswagen, Audi, Skoda sau Fiat. Pe langa productia de cabluri electrice, concernul Alcoa a mai adus in Romania si divizia specializata in productia de profile din aluminiu. Aceasta a investit peste 17 mil. euro intr-o fabrica la Chisineu-Cris a carei constructie a fost finalizata in primavara acestui an. Noua fabrica produce profile extrudate din aluminiu pentru piata europeana, in special pentru Spania si Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO