Antreprenori locali

Alice, una dintre cele mai cunoscute cofetării din Bucureşti, are vânzări de 19 milioane de lei

28 mar 2016 Autor: Mădălina Panaete

Alice Pascariu, de profesie eco­nomist, a pus bazele Cofetăriei Alice în urmă cu aproximativ 20 de ani şi a ajuns să atragă peste 800 de cli­enţi în fiecare zi, în timp ce vân­zările se în­dreap­tă către 20 mil. lei, potri­vit estimărilor ZF.

Deşi în prezent de­ţi­ne una dintre cele mai im­portante busi­nes­suri ro­mâneşti din do­me­niul cofetăriei şi pa­ti­se­riei, Alice Pas­ca­riu a de­butat în lumea afa­ce­rillor cu un do­za­tor de su­curi Corne­lius, care era luat tot din împrumuturi de către cumnatul său.

„Avem în medie 800-900 de clienţi pe zi. De luni până joi sunt mai pu­ţini clienţi, cam 700 pe zi, însă în­ce­pând de vineri avem şi 1.300 de clienţi. Iar la sărbătorile mari am re­uşit performanţa de a ajunge la 1.500-1.600 de clienţi pe zi. Dacă eşti atent la ce spune clientul este imposibil să nu ajungi unde tre­bu­ie“, spune antre­pre­noa­rea, care deţine co­­fe­tăria prin in­ter­me­diul firmei Pepas 2000.

În 2014, compania a avut o cifră de afa­ceri de 17,8 mil. lei, iar anl trecut a ajuns la circa 19,5 mi­lioa­ne de lei, conform calculelor ZF pe baza creşterii de 9,2% anunţată de Alice Pascariu. În 2014, Pepas 2000 a avut un profit de peste 2 milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2016

 
Cuvinte cheie:
alice
, cofetarie
, bucuresti
, vanzari
, atragere
, estimari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide