Companii

Alka a investit un milion de euro pentru prajituri

30.10.2006, 16:41 26

Alka, una dintre cele mai mari companii de pe piata dulciurilor, a intrat pe segmentul prajiturilor printr-o investitie de un milion de euro in productie.
"Investitia ar putea ajunge la 3 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2007, odata cu cresterea capacitatii de productie si lansarea de noi sortimente", a declarat Amir Krenzia, directorul general al grupului Alka.
Compania a achizitionat doua linii de productie din strainatate, cu o capacitate de aproape 1.000 de tone de prajituri pe an, pentru care a platit aproximativ 0,5 mil. euro. Restul de 0,6 mil. euro a fost directionat in conceperea retetei si a ambalajului, dar si in studii de piata.
Volumul total al productiei de prajituri estimat de companie pentru acest an este de aproximativ 80 de tone. Noile produse vor fi pozitionate in segmentul superior al pietei si vor viza categoria de consumatori femei.
Ritmul de crestere al vanzarilor companiei din ultimul an s-a mentinut si pe primele noua luni, cand a inregistrat o cifra de afaceri de 24 mil. euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului 2005, potrivit declaratiilor lui Krenzia. El a estimat cresterea cu 5% a cifrei de afaceri pe acest an ca urmare a lansarii pe piata a prajiturilor Alka.
"Avem in vedere si dezvoltarea pe piata regionala. Cresterea exporturilor este o oportunitate adusa de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana", a mai afirmat Krenzia.
Alka Group este o afacere dezvoltata in Romania de familia Krenzia si are doua unitati de productie, in Bucuresti si in comuna Filipestii de Padure (judetul Prahova). Alka este primul jucator pe segmentul fructelor uscate, cu o cota de piata de 55%, iar pe segmentul napolitanelor detine 15%, conform datelor AC Nielsen citate de Krenzia. Grupul mai activeaza pe piata cafelei si a biscuitilor. Investitiile totale ale Alka depasesc 14 mil. euro in prezent, de la infiintarea sa in anul 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO