Companii

Alliance Boots a luat încă 20% din Farmexpert şi deţine în totalitate compania

Alliance Boots a luat încă 20% din Farmexpert şi...

Autor: Ioana David

11.11.2013, 00:06 191
Gigantul farmaceutic Alliance Boots, cu afaceri anuale de peste 22 miliarde de lire, a achiziţionat încă 20% din ac­ţiunile distribuitorului român de medicamente Far­mex­pert, unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil.
 
 
„Alliance Boots anunţă că a achiziţionat participaţii minore în cadrul Hedef Alliance (Turcia) şi Farmexpert (România) pentru a ajunge la participaţii integrale în cadrul acestor businessuri“, se arată într-un comunicat al Alliance Boots.
 
Alliance Boots, care a ajuns la 100% din acţiunile distribuitorului român, a preluat acest pachet de la omul de afaceri Eugen Banciu, cel care se află la a treia vânzare de acţiuni la Farmexpert.
 
Istoria tranzacţiilor cu titluri Farmexpert, com­pa­nie care anul trecut a înre­gistrat o cifră de afaceri de 461 mil. euro, a început în 2006, când grupul german ANZAG (care în prezent se numeşte Alliance Healt­h­care Deut­schland şi face parte din grupul Alliance Boots) a preluat 60% din acţiuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO