Companii

Alo Curier a renuntat la curieratul national

29.06.2007, 16:13 105

Compania de curierat Alo Curier a renuntat la serviciile de curierat nationale, o parte dintre acestea fiind preluate de compania Mobius, actionarii Alo Curier mizand in continuare doar pe serviciile de curierat prestate in Bucuresti.
"Alo Curier Services a incheiat recent un parteneriat cu societatea mixta romano-austriaca Mobius Express prin care toate expeditiile noastre la nivel national au fost mutate in reteaua Mobius. Am luat aceasta hotarare in urma schimbarii strategiei de dezvoltare a companiei, aceasta noua orientare avand ca si cauza previziunile noastre asupra segmentului de curierat national pe termen scurt si mediu din Romania", a spus Gabriel Bratu, director executiv Alo Curier.
Bratu a adaugat ca Alo Curier vrea sa isi consolideze prima pozitie pe piata serviciilor de curierat din Bucuresti, urmand sa se concentreze pe dezvoltarea segmentului de servicii postale, dar si pe livrarile rapide "same day".
Reprezentantii companiei Mobius au confirmat ca vor prelua o parte dintre fostii clienti ai Alo Curier, fiind vorba insa de o intelegere si nu de o tranzactie.
"Am fost contactati de Alo Curier, intrucat ei voiau sa renunte la curieratul national si aveam cativa clienti comuni. Vom prelua o parte dintre clientii din baza de date cedata de Alo Curier si probabil vom angaja si o parte din curieri", a spus Bogdan Ivan, directorul executiv de dezvoltare al Mobius.
Mobius este o companie noua pe piata locala, fiind infiintata in iulie anul trecut. Compania estimeaza pentru anul acesta afaceri de peste un milion de euro din curierat intern si international. Printre clientii Mobius se numara HVB, Banca Transilvania sau Ericsson.
Potrivit unor informatii din piata, Alo Curier intampina anumite probleme financiare, motiv pentru care a renuntat la curieratul national, insa reprezentantii companiei nu confirma acest lucru.
"Alo Curier Services, societate cu capital strain, are rezultate financiare crescatoare de la an la an, criza de lichiditati fiind o afirmatie nefondata", a spus Bratu.
Actionarul majoritar al Alo Curier este cetateanul turc Hasanefendioglu Bulent, care a preluat si actiunile lui Octavian Badescu, dupa ce acesta s-a retras din companie, unde ocupa si functia de director. Alo Curier a avut anul trecut afaceri de circa un milion de euro.
Pe piata de curierat din Capitala mai activeaza companii precum Pegasus, Concorde Courier sau Fastius Curier. Piata curieratului are un ritm de crestere de circa 30% anual, fiind impulsionata de cresterea economica. Cu toate acestea, companiile trebuie sa-si sustina cresterea cu investitii, altfel vor mai avea ca variante doar specializarea pe un anumit segment sau zona (cum este cazul Alo Curier) sau vanzarea (intentie pe care si-au manifestat-o reprezentantii Concorde Courier).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO