Companii

Altex preseaza puternic pe extinderea retelei

20.05.2005, 19:24 59

Retailerul de electronice si electrocasnice Altex va investi anul acesta 15 milioane de euro in deschideri de noi magazine.

Compania a anuntat in primele patru luni ale anului vanzari de peste 86 mil. euro (TVA inclus), estimarile pentru intreg anul urmand sa depaseasca valoarea de 220 mil. euro avansata la inceputul anului.

Retailerul a incheiat anul trecut cu 115 magazine Altex, sase Altex Megastore (un format de magazin de peste 1.000 de metri patrati) si patru Media Galaxy (formatul cel mai mare de magazine cu o suprafata de peste 2.000 de metri patrati).

In prezent, retailerul opereaza, pe langa cele peste o suta de magazine Altex, cinci Media Galaxy si 14 magazine Altex Megastore.

Ultimul magazin Altex Megastore va fi deschis astazi in complexul comercial Bucur Obor si a implicat investitii de aproximativ 400.000 euro.

In urmatoarele luni ale acestui an compania va ajunge, potrivit presedintelui Dan Ostahie, la noua magazine Media Galaxy si 30 de magazine Altex Megastore.

Altex a anuntat ca va lansa in urmatoarea perioada si propria societate de credit de consum. Retailerul a anuntat pentru anul trecut vanzari (TVA inclus) de peste 170 de milioane de euro, in crestere cu mai mult de 25% fata de anul anterior.

Rezultatele s-au suprapus peste o evolutie modesta a pietei de electronice si electrocasnice, evolutie salvata insa intr-o oarecare masura de cresterea segmentului de produse din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Compania si-a crescut foarte puternic suprafata comerciala, care ajuns de la aproximativ 17.000 de metri patrati in 2003 la peste 35.000 de metri patrati. Pentru anul acesta, Altex estimeaza o crestere a suprafetelor comerciale cu inca 20.000 de metri patrati. Chiar daca vanzarile au crescut, rata profitabilitatii Altex a scazut anul trecut la 4%, adica putin peste jumatate fata de rezultatele inregistrate in anul 2003, un an de exceptie pentru aproape toate companiile de pe piata de electronice si electrocasnice.

Principalii concurenti ai retailerului de electronice si electrocasnice Altex pe piata locala sunt retelele cu profil similar Cosmo, Domo si Flanco. De altfel, in apropierea ultimului magazin Altex, deschis in zona Bucur Obor, se afla si cate un magazin al concurentilor de la Flanco si Domo. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO