Companii

Altex va face 6 mil. euro profit in semestrul doi

27.09.2007, 17:50 14

Reprezentantii Altex, cel mai mare retailer de produse electronice si electrocasnice din Romania, dupa cifra de afaceri, au declarat ca profitul de 2% din cifra de afaceri, aproximativ 6 milioane de euro, va fi obtinut integral in a doua jumatate a exercitiului financiar, cu preponderenta in ultimul trimestru.
"In primele sase luni s-a ajuns la break even (pe zero - n.r.). Targetul pentru profit, 2% din cifra de afaceri, va fi atins in a doua jumatate a anului. Bineinteles, lunile iulie si august este posibil sa aiba un aport mai slab, dar noiembrie si decembrie vor conta mai mult", a declarat Adrian Urda, chief operating oficer Altex.
Compania a raportat pentru primele sase luni o cifra de afaceri de 112 mil. euro, in crestere cu 25% comparativ cu nivelul de 80 mil. euro inregistrat in 2006.
Totodata, reprezentantii Altex au revizuit previziunile de crestere a cifrei de afaceri de la 275 la 300 de milioane de euro pentru 2007, pe fondul stabilizarii costurilor si al scaderii stocurilor datorata cresterii vitezei de rotatie.
Compania a accelerat in a doua jumatate a anului extinderea retelei de retail prin deschiderea de noi magazine Altex Megastore si Media Galaxy in Ploiesti si respectiv Targu Mures. Dupa finalizarea programului de investitii de 20 de milioane de euro, suprafata comerciala a Altex va depasi 100.000 de metri patrati la finalul lui 2007. Dezvoltarea va continua si prin extinderea pe comertul online printr-un site specializat.
Concomitent cu dezvoltarea retelei de retail, compania a investit si in campania de imagine, cel mai recent demers in acest sens fiind incheierea unui parteneriat cu echipa nationala de gimnastica a Romaniei.
Altex mai este prezenta in sport prin sponsorizarile acordate echipei de fotbal FC Ceahlau Piatra - Neamt si Federatiei Romane de Lupte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO