ZF 24

Ambient a „tăiat“ credite de 24 mil. euro la trei bănci prin cedarea unor magazine

Ioan Cio­lan, proprietarul Ambient. Foto Silviu Matei

Ioan Cio­lan, proprietarul Ambient. Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

04.02.2014, 21:36 3225

Compania de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii Ambient, con­trolată de omul de afaceri Ioan Cio­lan din Sibiu, şi-a restructurat la sfârşitul anului trecut datoriile de 40 mil. euro pe care le avea către băncile Piraeus, BCR şi Raiffeisen prin cedarea mai multor magazine şi active imobiliare pe care le-a închiriat ulterior pe termen lung.

La finalul procesului, Ambient va rămâne cu datorii de 16 mil. euro către aceste bănci, în condiţiile în care centrul comercial al companiei din Cluj a fost dat în plată pentru 8,4 mil. euro către Piraeus, în timp ce alte proprie­tăţi, printre care magazinele din Sibiu, Mediaş şi Sighişoara au fost cedate, la pachet cu obligaţiile financiare, unor societăţi care au conexiuni cu firma.

Ambient, companie cu afaceri de 150 mil. euro în 2012, a intrat într-un amplu proces de restructurare opera­ţională şi financiară în urmă cu cinci ani, când vânzările firmei s-au înjumă­tăţit.

Citiţi pe ZF Corporate :

- detalii despre procesul de re­struc­­turare început în 2009

- detalii despre transferul magazinelor din Cluj şi Alba Iulia către Piraeus Bank; detalii despre transferul magazinului Ambient din Sibiu către Raiffeisen Bank 

-evoluţia datoriilor Ambient către BCR

- statistici despre piaţa de bricolaj

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO