Burse - Fonduri mutuale

Amundi AM: Investiţiile în acţiuni, valoarea, calitatea şi dividendele ar trebui să ofere o combinaţie bună în a doua parte a anului

Amundi AM: Investiţiile în acţiuni, valoarea,...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2022, 15:08 296

Investitorii trebuie să navigheze într-o lume fragmentată, marcată de o încetinire a creşterii economice, inflaţie mai mare şi divergenţe tot mai mari între regiuni geografice şi sectoare economice, în care dinamica mixului de politici va fi crucială, sunt de părere analiştii companiei de asset management Amundi, aflată între primii 10 jucători globali de pe piaţă.

”Era ratelor dobânzilor ultra-scăzute şi negative s-a încheiat. Acest lucru va continua să cureţe excesele din zonele pieţei determinate de lichidităţi - Spac-uri, criptomonede, acţiuni de tip ultra-growth - şi va reorienta investitorii asupra elementelor investitionale fundamentale, a efectului de îndatorare corporativ şi a câştigurilor reale ale companiilor. Incertitudinea cu privire la evoluţia mixului de politici şi frontul geopolitic complicat vor continua să menţină volatilitatea ridicată”, spune Vincent Mortier, Group CIO of Amundi.

În acest peisaj din ce în ce mai complex, în care comerţul global nu mai este principalul motor al creşterii mondiale, investitorii ar trebui să caute rezilienţă şi să exploateze oportunităţile care pot apărea din ciclurile economice regionale desincronizate şi din căile divergente de adaptare a politicilor fiscale şi monetare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO