Companii

Analiză ZF. Doar jumătate din companiile din topul celor mai mari 50 de businessuri din lume sunt prezente în România: Ford, locul 30 în lume, este în top zece companii de pe plan local

Analiză ZF. Doar jumătate din companiile din topul...

Autor: Ramona Cornea

09.08.2019, 15:50 1030

- Cele mai mari cinci companii din lume după veniturile din 2018 nu sunt prezente în România

- Toyota Motor, Volkswagen, Exxon şi Apple sunt primele din cele mai mari 50 de companii din lume care au prezenţă locală, însă niciuna dintre ele nu are activităţi de producţie în România.

Reţeaua de magazine Wal-Mart din SUA este cea mai mare companie din lume după valoarea veniturilor în anul 2018, cu peste 500 miliarde de dolari, în creştere cu 2,8% comparativ cu 2017, conform Fortune Global 500.

Pentru al şaselea an consecutiv, Wal-Mart este liderul topului celor mai mari companii din lume în funcţie de cifra de afaceri. Retailerul Wal-Mart este urmat în clasamentul mondial de companiile Sinopec Group (China) şi Royal Dutch Shell (Olanda). Aceste trei companii alături de următoarele două nu sunt prezente în România, nici măcar prin inter­mediul partenerilor.

Toyota Motor, Volkswagen, Exxon şi Apple sunt primele din cele mai mari 50 de companii din lume care au prezenţă locală, însă niciuna dintre ele nu are activităţi de producţie în România. Toyota este prezentă în România printr-un importator al mărcii, în timp ce modelele grupului Volkswagen sunt aduse pe piaţa locală de Porsche România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO