Companii

ANALIZĂ ZF. România, mai puţin vizibilă pe radarul străinilor: numărul turiştilor străini a scăzut în S1/2019 cu 5,3%

ANALIZĂ ZF. România, mai puţin vizibilă pe radarul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.08.2019, 16:00 128

DeÅŸi în prima jumătate a anului numărul total de turiÅŸti (români ÅŸi străini) a fost pe o pantă ascendentă, ajungând la 5,6 milioane de vizitatori, România a fost o destinaÅ£ie mai puÅ£in căutată de europeni în special ♦ Singurul judeÅ£ cu mai mulÅ£i turiÅŸti străini a fost ConstanÅ£a.

Numărul sosirilor turiştilor străini în primul se­mes­tru s-a situat la 1,2 mili­oane, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut, arată calculele ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Cea mai mare scădere a numărului de turişti străini dintre judeţele care atrag cei mai mulţi vizitatori de peste hotare se află Mureş (minus 13%), Cluj (minus 11%) şi Braşov (minus 8%).

Singurul judeţ care a atras mai mulţi tu­­rişti străini din top zece este Con­s­tan­ţa, care a înregistrat un număr de peste 27.000 de vizitatori de peste ho­tare, în creştere cu 18% faţă de prima ju­mă­tate a anului 2018. Bucureştiul a­tra­ge cei mai mulţi turişti străini, astfel că numărul sosirilor turiştilor din ţări pre­cum Austria, Germania, Marea Brita­nie sau Israel s-a situat la 550.000, minus 5,4% faţă de prima parte a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO