Companii

Andronescu investeste intr-o companie de servicii financiare

Andronescu investeste intr-o companie de servicii financiare
12.02.2007, 19:17 20

Omul de afaceri Florin Andronescu, fondatorul Flanco si al firmei de credite de consum Credisson, va investi pana la 3 milioane de euro intr-o companie de servicii financiare pe care intentioneaza sa o vanda dupa cativa ani, asa cum a facut si cu celelalte doua afaceri dezvoltate.
"Serviciile financiare sunt un domeniu extrem de interesant. Afacerea pe care o vom deschide in maxim doua luni, si despre care nu pot da inca detalii, este undeva la periferia serviciilor financiare, intr-o zona care nu este inca foarte competitiva, dar are un potential interesant", a declarat Andronescu . Surse din piata sustin ca omul de afaceri va investi intr-o companie care va avea ca obiect de activitate intermedierea financiara.
Andronescu, care a fondat si vandut ulterior lantul de retail de electronice si electrocasnice Flanco, precum si compania de consumer finance Credisson, a spus ca noua firma va fi creata tot pentru a fi vanduta. "Un business se poate pregati pentru o tranzactie, in general, intr-un interval de trei-cinci ani", a afirmat el.
Proiectul Credisson a adus un castig de aproape 10 ori fata de suma investita in trei ani.
In afacerile Flanco si Credisson, Andronescu i-a avut parteneri pe suedezii de la fondul de investitii Oresa Ventures.
Andronescu a investit 5 milioane de euro din suma incasata in urma vanzarii pachetului de 20% din Credisson catre compania Cetelem (9,4 milioane de euro) in dezvoltarea unui business pe piata serviciilor medicale private, clinicile Sanador. Dupa fuziunea Flanco - Flamingo, Andronescu a devenit unul dintre actionarii importanti ai companiei Flamingo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO