Companii

Anghel, BCR: Sunt adeptul creşterii investiţiilor în economie. Una este să aloci resurse pentru panseluţe şi alta este să aloci pentru autostrăzi

Anghel, BCR: Sunt adeptul creşterii investiţiilor în economie. Una este să aloci resurse pentru panseluţe şi alta este să aloci pentru autostrăzi

Foto: Bogdan Maran

Autor: Mihaela Claudia Medrega

12.11.2011, 19:15 479

Investiţiile în economie trebuie să crească, este de părere Lucian Anghel, economistul-şef al BCR, el precizând că în prima fază ar face un top al celor mai importante cinci proiecte, căci "una este să aloci resurse pentru panseluţe şi alta este să aloci pentru autostrăzi".

În acelaşi timp, Anghel crede că că ajustarea deficitului bugetar se va face două treimi pe partea de cheltuieli şi o treime la nivelul veniturilor.

"Deficitul bugetar trebuie redus. Ne forţează pieţele internaţionale. Se poate obţine mai mult de 1,5% din PIB prin reducerea evaziunii fiscale"", a spus el.

Economistul BCR consideră că înainte să colectezi mai bine trebuie să informatizezi sistemul.

"Pe cheltuieli nu văd neapărat reduceri. Aş lua investiţiile la analizat şi le-aş prioritiza. Aleg top cinci proiecte de investiţii majore. Una este să aloci resurse pentru panseluţe şi alta este să aloci pentru autostrăzi. Sunt adeptul creşterii investiţiilor în economie", a explicat Anghel.

Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este de 4,4% din PIB, iar pentru 2012 autorităţile au agreat cu FMI şi CE ajustarea deficitului la 1,9% din PIB pe metodologia românească (cash) şi sub 3% din PIB pe metodologia europeană (ESA 95).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO