Companii

Angst are 5 mil. euro pentru magazine

10.04.2007, 17:58 15

Angst, unul dintre principalii jucatori din piata locala a preparatelor din carne, isi va mari anul acesta reteaua de magazine cu noua unitati, patru dintre ele fiind situate in Capitala. Compania detine in prezent 23 de magazine, dintre care 18 in Bucuresti, doua in Buftea, unul in Otopeni, unul in Sinaia si unul in Cluj.
"Investitiile totale pe care le vom face anul acesta in reteaua proprie de magazine vor fi de 5 milioane de euro. Din cele noua unitati, sase dintre ele dorim sa fie magazine mici, de proximitate, cu suprafete de 100 de metri patrati, iar trei cu suprafete de 350 de metri patrati", a declarat Stefan Padure, directorul de vanzari al companiei.
In ceea ce priveste cele patru magazine din Bucuresti, doua dintre ele vor fi de 100 de metri patrati si doua de 350 de metri patrati. "Intentionam sa achizitionam minim doua din cele noua magazine, restul urmand sa fie deschise in spatii inchiriate", a spus Padure.
Producatorul a mai inaugurat recent in Bucuresti un magazin cu o suprafata de 800 de metri patrati, amenajat pe trei nivele, in care vor fi comercializate doar specialitati din carne. "Am investit un milion de euro doar in construirea acestui magazin, deoarece am vrut sa facem ceva diferit fata de ceea ce se gaseste in piata", a declarat Padure.
Directorul de vanzari al Angst a declarat ca o parte din investitiile de 5 milioane de euro vor fi directionate spre renovarea magazinelor deja detinute.
In 2006, Angst a raportat rezultate financiare de 50 de milioane de euro si o crestere a vanzarilor de mezeluri de 25% fata de anul precedent, cand obtinuse doar 40 mil. euro. Potrivit reprezentantilor Angst, piata preparatelor din carne a inregistrat anul trecut o crestere de 15%. "Cresterea vanzarilor s-a datorat intensificarii activitatilor de cercetare dezvoltare a produselor si extinderii retelei de magazine", a explicat Stefan Padure.
Potrivit declaratiilor reprezentantului Angst, 40% din vanzarile companiei sunt realizate prin intermediul magazinelor proprii, 30% prin lanturile de magazine internationale, restul productiei revenind in majoritate segementului de HoReCa (hoteluri, restaurante etc - n.r.).
Angst a inregistrat in 2006 o crestere a profitului de aproximativ 2-4% fata de 1,2 milioane de euro inregistrate in 2005 si estimeaza mentinerea acestei cresteri si in 2007. Anul acesta, Angst estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de minim 60 mil. euro.

Grupul Angst
Angst Ro SA: fabrica situata in orasul Buftea, cu aproximativ 800 de angajati si o capacitate de productie de 30 de tone pe zi.
Salsi Sinaia SA: fabrica este situata in orasul Sinaia, are aproximativ 130 de angajati si produce preparate din carne crud-uscate.
Ferma lux: o ferma pentru cresterea bovinelor
Discovery Prodimpex: fabrica situata in orasul Cluj-Napoca, are aproximativ 100 de angajati si produce preparate fierte si afumate
Reteaua de magazine Angst: 23 de magazine din care 18 in Bucuresti, 2 in Buftea, unul in Otopeni, unul in Sinaia si unul in Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO