Companii

Angst cauta teren in Cluj pentru a patra fabrica

11.07.2007, 19:16 24

Compania Angst, unul dintre cei mai mari producatori de preparate din carne pe plan local, negociaza achizitionarea unui teren de 9.000 de metri patrati in judetul Cluj, pentru constructia celei de-a patra fabrici a companiei, mizand pe extinderea businessului prin capacitati de productie de mici dimensiuni, dar specializate.
"Prima parte a investitiei in aceasta locatie se va ridica la 2,5 mil. euro. Doar terenul ne va costa in jur de 300.000-400.000 de euro, la care se vor adauga costurile constructiei, de aproximativ 300-500 de euro pe metru patrat, al utilajelor si al utilitatilor", a spus Sorin Minea, directorul general al Angst Ro.
Angst a preluat in 2006, pentru un milion de euro, un pachet de actiuni si dreptul de management al producatorului clujean de mezeluri Discovery, care detine o fabrica de preparate din carne in judetul Cluj si o retea de 14 magazine.
"Nu vom renunta la fabrica achizitionata de la Discovery. Din contra, fabrica noua va fi realizata in parteneriat cu cei de la Discovery, urmand ca noi sa ne ocupam de management, iar ei de partea de resurse umane si de urmarirea pietei", a declarat Stefan Padure, directorul de vanzari al companiei.
Potrivit reprezentantilor Angst, noua fabrica va ajuta la dezvoltarea afacerilor deja existente in Cluj, urmand sa fie specializata pe productia de preparate din carne din retete ardelenesti.
"Noi deja producem cinci tipuri de salamuri semi-uscate si produse ardelenesti in fabrica preluata de la Discovery, iar cand noua fabrica va fi finalizata toate aceste capacitati de productie vor fi transferate acolo", a spus Padure. Sorin Minea estimeaza ca fabrica va avea o capacitate de productie de zece tone pe zi si ca va putea incepe constructia acesteia pana la finele anului.
Grupul Angst detine o fabrica de preparate din carne in Buftea, fabrica Salsi din Sinaia, specializata pe productia de salamuri crud-uscate si fabrica Discovery Prodimpex din Cluj.
Compania detine de asemenea un lant de 23 de magazine pe care intentioneaza sa il extinda anul acesta cu noua unitati, patru dintre ele fiind localizate in Bucuresti.
Pentru 2007, Angst are in derulare investitii de 4,2 milioane de euro in fabricile de la Sinaia si Buftea, ambele prin intermediul proiectelor Sapard si a mai alocat cinci milioane de euro pentru extinderea retelei de magazine.
In 2006, Angst a raportat o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro si o crestere a vanzarilor de mezeluri de 25% fata de anul precedent si o crestere a profitului de aproximativ 2-4%, fata de 1,2 milioane de euro inregistrate in 2005. Anul acesta, Angst estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de minimum 60 de milioane de euro.
Pe o piata a preparatelor din carne, estimata a avea o valoare de aproximativ un miliard de euro, principalii competitori ai companiei Angst sunt CrisTim, Aldis, Caroli si Tabco-Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO