Companii

Ansambluri rezidentiale de 6 mil. euro in Cluj

17.06.2005, 15:32 31

Compania de investitii si dezvoltare imobiliara Casa Real Estate (CRE) a demarat o investitie de 6 milioane de euro in piata rezidentiala clujeana, ce vizeaza construirea a doua ansambluri de case.

"Primul ansamblu - numit Dora Park - este un proiect pilot de 12 case care in acest moment sunt ridicate, constructia ansamblului urmånd sa fie finalizata in luna noiembrie. Cel de-al doilea cartier - Bella Park - va cuprinde 50 de case. Lucrarile vor demara in luna septembrie si vor fi incheiate in vara anului 2006", a declarat pentru ZF Transilvania Diana Calfa, managing director CRE.

Ansamblul Dora Park are o arhitectura de tip olandez si va cuprinde case insiruite, cu doua si trei dormitoare, cu o suprafata construita desfasurata intre 147-172 mp si teren adiacent de 200-250 mp.

Preturile la care aceste case vor putea fi contractate sunt intre 110.000 si 125.000 de euro, cu TVA inclus.

"Ansamblul Bella Park va avea case de tip individual, penthouse sau dispuse in triplexuri si duplexuri, cu suprafete construite intre 150-250 mp. Vor exista de asemenea, spatii comerciale, farmacie, zone de agrement si spatii de joaca pentru copii", a mai spus Calfa.

CRE a fost creata anul trecut de fondul american de investitii SEAF Trans Balkan Romania Fund (TBRF) si de compania clujeana Telezimex SA.

TBRF este un fond de investitii de tip venture capital, prezent pe piata romåneasca din 2001 si detinut de un fond de investitii umbrela, Small Enterprise Assistance Funds (SEAF). Actionarii acestuia din urma sunt USAID, BERD, Guvernul Olandei, Suediei, Germaniei si al Elvetiei, International Finance Corporation, FinnFund, NordFund, Black Sea Bank for Development etc. Fondul detine pe piata romåneasca actiuni in Telezimex Cluj, Elomex Cernavoda, ILS Distribution, Romphot & GSM.

Telezimex, distribuitor de componente si accesorii electronice, a fost infiintata in 1991 si este o companie cu actionariat romån-olandez-american. In 2004, compania clujeana a inregistrat o cifra de afaceri de 4 mil. euro.

Printre finantatorii proiectului, alaturi de CRE, se mai numara fondul american de investitii SEAF Growth Fund, investitorul privat olandez Marius Bastian Nieuwkoop si Alpha Bank. Recent, s-au mai adaugat alti patru investitori privati olandezi, reprezentati de omul de afaceri Koen Blom.

"Nu suntem investitori profesionisti, aceasta fiind o a doua ocupatie pentru noi. Am demarat cåteva afaceri in Romånia incepånd cu 1998, iar acum cåteva saptamåni am incheiat un contract cu CRE. Intentia noastra este sa sustinem oamenii de afaceri de aici care au idei foarte bune", a declarat Koen Blom.

CRE ofera trei tipuri de servicii: prin CRE Investment dezvolta ansambluri rezidentiale de case, prin CRE Services pune la dispozitia clientilor servicii de administrare de proprietate, incepånd de la menaj, reparatii, gradinarit si påna la plati de facturi, iar prin CRE Management ofera servicii de management al constructiei in regie proprie. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO