Companii

Antibiotice amana iar alegerea evaluatorului

31.07.2006, 18:55 14

Compania Antibiotice Iasi a amanat pentru a doua oara selectia unui evaluator care sa stabileasca valoarea producatorului in vederea privatizarii, in conditiile in care ofertele celor doua societati participante la licitatia organizata joi au fost incomplete.
"Avand in vedere faptul ca nici una dintre cele doua firme participante nu a prezentat documentatia completa, ceruta de legislatia in vigoare, comisia nu a desemnat nici de aceasta data un castigator", au anuntat oficialii companiei.
Potrivit procedurii legale, urmeaza o perioada de cinci zile in care participantii au dreptul sa depuna contestatii. In cazul in care dupa acest interval nu se vor inregistra contestatii, o noua licitatie va fi organizata in termen de 15-20 de zile.
Anuntul de privatizare a companiei va fi publicat in august sau, cel mai tarziu, in septembrie. Printre companiile care si-au manifestat interesul sa participe la privatizarea Antibiotice se numara grupul farmaceutic Montero, cu activitati in distributia si retailul cu medicamente, Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals. Valoarea de piata a producatorului a fost estimata la 180 mil. euro, de circa 40 de ori mai mare decat evaluarea din 1998 -1999, cand a fost prezentata pentru prima oara varianta privatizarii.
Antibiotice a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere a profitului net cu 51%, pana la circa 2,8 mil. euro, si un avans al cifrei de afaceri cu circa 1,8% la 10 mil. euro.
Compania vizeaza in acest an majorarea cu 22% a cifrei de afaceri, la peste 56 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO