Companii

Antibiotice cauta finantare de 10 milioane de euro de la BERD

14.06.2005, 18:59 19

Antibiotice Iasi a elaborat un plan de afaceri si investitii pentru obtinerea unei finantari de 10 milioane euro de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), acesta urmand sa fie inaintat institutiei pentru discutii, dupa trecerea actiunilor de la Ministerul Sanatatii la AVAS.

"Compania a stabilit un plan de afaceri pentru perioada 2005-2013, prin care sa fie stabilite atat nivelul cifrei de afaceri si al profitului brut, cat si al planului de investitii pentru perioada urmatoare (...). Noi suntem in discutii cu BERD, dar acest plan va fi inaintat institutiei imediat ce Guvernul va decide trecerea pachetului majoritar de actiuni de la Ministerul Sanatatii la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS)", a declarat ieri directorul economic al companiei, Constantin Nicuta.

El a precizat ca programul de investitii se ridica la 16 milioane de euro, sase milioane urmand sa provina din surse proprii, iar diferenta din finantarea BERD. In discutiile derulate pana in prezent, Antibiotice a propus Bancii Europene prelungirea termenului de folosire a finantarii, precum si o alta varianta a costurilor de acordare a fondurilor.

"Finantarea are o durata de folosire de doi ani, iar rambursarea se va realiza in decursul a cinci ani. Suntem in discutii cu BERD ca termenul de folosire sa fie extins la trei ani. De asemenea, am propus institutiei bancare o alta varianta a costurilor pe care le presupune acordarea acestei finantari si speram sa ajungem la un punct comun", a mai spus Nicuta.

Fondurile sunt destinate investitiilor in noi capacitati de productie si mediu si vor fi derulate pe o perioada de trei ani de la obtinerea finantarii.

Actionarul majoritar este Ministerul Sanatatii, cu o participatie de 53,02% din capital. Printre actionarii semnificativi se numara fondul de investitii Broadhurst - 7,68% si SIF Oltenia, care detine 9,89% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO