Companii

Antreprenori locali. Fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare a ajuns la afaceri de 15 mil. lei în 2018, în creştere cu 24%

Antreprenori locali. Fabrica de medicamente AC Helcor din...

Autor: Georgiana Mihalache

02.10.2019, 17:28 158

Fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare, controlată de medicul chirurg Coriolan Pop, înfiinţată în urmă cu mai bine de 25 de ani, a înregistrat afaceri de 14,8 mil. lei în 2018, în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania a avut astfel anul trecut cel mai bun an de la înfiinţare din punctul de vedere al vânzărilor. Profitul Helcor a scăzut uşor, până la 1,2 mil. lei în 2018, ceea ce corespunde unei marje de profit de 8%. Compania are 80 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Din portofoliul AC Helcor fac parte 120 de produse, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, medica­men­te fără reţetă (OTC), gamă care cuprinde 60 de medica­mente generice pentru afecţiuni cardiovasculare, alergice, digestive, neurologice, dar şi produse eliberate cu reţetă.

În 2004, compania a lansat o gamă de suplimente alimentare care are 50 de produse sub brandul Bio Sun Line. Printre produsele OTC se numără Reuprofen (ibuprofen), Asaprin Cardio – prima aspirină produsă în România, Reuxen.

Cei mai mari jucători cu facilitate de producţie în România sunt Terapia Cluj, Zentiva Bucureşti şi Antibiotice Iaşi. Piaţa totală de medicamente a ajuns la 16 miliarde de lei în 2018, potrivit datelor Cegedim, în creştere cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO