Companii

Antreprenorul Dan Amurăriţei din Neamţ a făcut profit de 73 milioane de lei în 2020, la afaceri de 265 mil. lei, cu constructorul Danlin XXL

Antreprenorul Dan Amurăriţei din Neamţ a făcut profit...

Autor: Laurentiu Cotu

26.08.2021, 17:15 867

Danlin XXL, o companie de construcţii din localitatea Secuieni, judeţul Neamţ, deţinută integral de antreprenorul Dan Amurăriţei, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 265,5 mil. lei (aproximativ 55 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza date­lor de la Ministerul Finanţelor.

Compa­nia a avut anul trecut un profit net de 73,2 mil. lei (15,2 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de anul precedent, când Danlin XXL a realizat un câştig net de peste 57 mil. lei (12 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 275 de angajaţi, cu 63 de oameni mai mult decât în 2019.

Danlin XXL dispune de staţii de betoa­ne, agregate, mixuri asfaltice şi emulsii, labo­rator autorizat, precum şi de un parc auto adecvat atât activităţilor de transport rutier, cât şi pentru activităţi de execuţie a lucrărilor de construcţii, potrivit site-ului companiei. Danlin XXL a început să funcţioneze întâi ca pro­du­cător de beton şi trans­portator al materialelor de construcţii, iar ulterior, în 2013, a înfiinţat un departa­ment tehnic pentru infrastructuri rutiere, astfel încât acum se ocupă şi cu realizarea de drumuri publice şi private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO