Companii

Apa minerala Tusnad de 6,6 mil. euro

26.06.2006, 16:08 15

Producatorul de ape minerale Apemin Tusnad din judetul Harghita a obtinut anul trecut o crestere de 60% a cifrei de afaceri, pana la 6,6 mil. euro (24,1 mil. lei), cu o marja de profit de 3%, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu pe seama rezultatelor pana la inchiderea editiei.
Apemin Tusnad si-a triplat capacitatea de productie la mijlocul anului 2004, in urma unei investitii de aproximativ 2,5 mil. euro care a pregatit intrarea pe segmentul apei minerale plate. Compania imbuteliaza in prezent apa minerala carbogazoasa si decarbonatata Tusnad la sticle PET de 2 litri, 1,5 litri si 0,5 litri, iar distributia se realizeaza preponderent pe piata interna.
Apemin Tusnad este o societate cu capital privat autohton, iar actionarul majoritar este omul de afaceri Gyarfas Kurko. Un alt actionar important este Perla Harghitei, care a format o singura societate impreuna cu Apemin Tusnad pana in anul 1999, cand s-au separat. Valoric, piata apelor minerale depaseste 250 mil. de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO