Companii

APAPS vinde Griro

25.11.2003, 00:00 23



Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) a scos ieri la vanzare pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la societatea Griro Bucuresti.



Tremenul limita pana la care pot fi depuse oferte pentru preluarea a 81,5% din capitalul societatii este 10 decembrie. Griro are un capital social de 89,9 miliarde de lei si este specializata in productia de masini si utilaje industriale. Alaturi de APAPS, la societate mai detin participatii SIF Muntenia (15,4%) si alti actionari (circa 3%).



Pentru a participa la negocieri, ofertantii trebuie sa fi inregistrat o cifra de afaceri de cel putin 40 mil. $ in 2002. De asemenea, acestia trebuie sa aiba experienta in domeniul utilajelor si echipamentelor pentru chimie, petrochimie, energetica, transporturi, telecomunicatii, infrastructura rutiera sau feroviara. Tot ieri APAPS a mai lansat la vanzare si participatiile pe care le are la societatile UMUC Bucuresti (67,6%) si UCM Resita (60,6%).



Pentru UMUC, societate care se ocupa cu productia de rezervoare, cisterne si containere metalice, termenul limita pentru depunere a ofertelor este 10 decembrie. Participantii la privatizare trebuie sa aiba o cifra de afaceri cumulata pe ultimii doi ani de cel putin 15 mil. euro si sa faca dovada experientei in domeniul constructiilor metalice sau a constructiilor si reparatiilor de nave.



La UCM Resita, care are ca obiect de activitate fabricarea de motoare si turbine, cu exceptia motoarelor pentru avioane, autovehicule si motociclete, ultima zi de depunere a ofertelor este 8 decembrie, iar la negociere vor putea participa numai investitorii cu experienta de minimum 15 ani in domeniu.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO