Companii

Aproape patru din cinci maşini înmatriculate în 2021 au fost importate la mâna a doua

Aproape patru din cinci maşini înmatriculate în 2021...

Autor: Bogdan Alecu

05.01.2022, 17:30 167

♦ Piaţa de second-hand a fost afectată în 2021, în condiţiile în care la nivel european multe companii au prelungit contractele de leasing operaţional, iar oferta de second-hand a scăzut.

Înmatriculările de maşini la mâna a doua s-au menţinut în 2021 la aproape 400.000 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Volumul înmatriculărilor a scăzut cu circa 2% în 2021 faţă de anul anterior, la 396.000 de unităţi. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în decembrie, când volumul a scăzut cu 20%, la circa 27.200 de unităţi.

Piaţa de second-hand a fost afectată în 2021, în condiţiile în care la nivel european multe companii au prelungit contractele de leasing operaţional, iar oferta de second-hand a scăzut. Mai mult, în condiţiile în care uzinele auto n-au putut aco­pe­ri cererea, nu toţi clien­ţii şi-au putut reînnoi maşina în 2021 şi implicit nu au mai scos la vânzare maşina veche. Tot în condi­ţiile în care uzinele auto au fost afectate de criza componentelor elec­tronice, timpii de livrare au crescut chiar şi la un an de zile, iar alternativa o repre­zen­ta achiziţia unei maşini la mâna a doua - astfel încât cererea a crescut, iar unele ma­şini au ajuns să aibă pre­ţuri mai mari la mâna a doua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO