Companii

Aradul îşi face stadion de fotbal cu 10 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

07.08.2012, 16:40 224

Primăria municipiului Arad va investi circa 10 mil. euro, din fonduri de la bugetul local, pentru realizarea unui stadion de fotbal, cu o capacitate de 17.500 de locuri. Lucrările de construcţie vor fi demarate anul viitor, urmând să fie finalizate într-o perioadă de trei ani.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, proiectului noului stadion, care urmează să fie construit pe actualul amplasament al arenei ''Franscisc Neuman". Stadionul va fi finalizat în anul 2015 şi va avea 17.500 de locuri acoperite, o parcare, un hotel pentru sportivi şi un muzeu.

''Astăzi s-a finalizat proiectul tehnic pentru noul stadion din municipiul Arad, care are o valoarea de construcţie de aproape 10 mil. euro. În proiectul tehnic avem toate dotările tehnice pentru a primi aviz UEFA'', a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Primarul a mai spus că vineri vor fi alocaţi primii bani pentru realizarea acestui proiect, respectiv 2 mil. lei. Conform municipalităţii, soluţia propusă de arhitecţi este realizarea unei structuri independente care va acoperi cele patru pachete de gradene, care vor delimita funcţional zonele majore ale stadionului (tribuna oficială, tribuna II, peluza nord şi peluza sud).

Vor exista 13 puncte de acces pentru public, pentru accesul principal al echipelor şi membrilor cluburilor şi două accese închise pentru oficialităţi şi presă. Sub peluza sud va funcţiona un hotel de dimensiuni reduse, cu 23 de camere, destinate cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi personalului auxiliar.

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA. În zona stadionului va fi amenajată şi o parcare cu 250 de locuri, dintre care 30 pentru oficialităţi şi 4 locuri speciale pentru autocare. Primăria Arad va organiza în perioada următoarea licitaţia în vederea desemnării constructorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO