Companii

Arctic a atins nivelul de export programat pentru 2007

13.02.2007, 19:14 16

Arctic Gaesti, cel mai mare producator de electrocasnice din Romania, a inregistrat in 2006 un volum total al vanzarilor la export de peste 740.000 de unitati, in crestere cu 60% fata de anul 2005.
Reprezentantii companiei estimau anul trecut ca pragul de 750.000 de unitati livrate pe pietele externe va fi atins abia in acest an.
Evolutia exporturilor a fost determinata de intrarea pe noi piete de desfacere si de atragerea unor clienti noi in portofoliul Arctic.
"Europa ramane in continuare o zona importanta pentru comercializarea aparatelor frigorifice produse la Gaesti, 58% dintre acestea plecand catre tari din Uniunea Europeana. Am reusit de asemenea sa penetram noi piete europene in 2006, cum ar fi Italia, Finlanda, Estonia si am demarat exporturi catre Orientul Mijlociu si Africa", a declarat Ugur Kayali, directorul general al Arctic.
Volumul total al vanzarilor din 2006 a fost de 1.440.000 de unitati, cu 40% mai mult decat productia anuala estimata de reprezentantii companiei in toamna anului trecut. Volumul vanzarilor pe piata interna a depasit 700.000 de unitati, dintre acestea 330.000 de unitati reprezentand aparate frigorifice. Reprezentantii companiei nu au dorit sa furnizeze informatii despre rezultatele financiare ale companiei in 2006. La inceputul anului trecut, compania estima o cifra de afaceri de 180 mil. euro pentru 2006, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
"In conditiile actuale de piata, anul 2006 a reprezentat un an de crestere pentru Arctic, un an in care am urmarit indeaproape cele doua obiective ale companiei: de intarire a pozitiei pe piata romanesca de electrocasnice si de transformare a fabricii de la Gaesti in cea mai mare unitate de productie de aparate frigorifice din Europa Centrala si de Est", a spus Kayali.
Pe piata interna cota de piata a Arctic a crescut cu doua procente atingand 30,9%. Pe categorii de produse, Arctic detine o cota de piata de 45,2% pe segmentul frigidere, 20,6% pe segmentul masini de spalat rufe si 18,8% pe segmentul aragazuri, potrivit informatiilor companiei.
Compania a investit anul trecut peste 10 milioane de euro in cresterea capacitatii de productie, implementarea sistemelor de management si in imbunatatirea serviciilor, ca urmare a deschiderii celui mai mare centru logistic detinut de companie, pe platforma de productie de la Gaesti.
Arctic face parte din grupul Arcelik prezent pe pietele a peste 100 de tari la nivel global, cu o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de euro in 2005. Pe piata romaneasca, Arcelik este prezent si cu gama de produse electrocasnice Beko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO