Companii

Armatura deschide robinetul la 3 mil. euro

12.01.2006, 18:51 15

Producatorul de robinete de uz casnic Armatura Cluj-Napoca a anuntat pentru acest an demararea unui program investitional de peste 3 mil. euro, pentru modernizarea capacitatilor de productie.

"Cele mai importante obiective pentru 2006 sunt modernizarea unei serii de utilaje si achizitionarea unora noi, dar si o serie de investitii privind mediul. Continuam in acest fel investitiile tehnologice realizate pana acum", a declarat pentru ZF Transilvania Petru Turc, director general Armatura. Potrivit propriilor estimari, compania detine o cota de aproximativ 40% din piata.

Armatura si-a bugetat pentru acest an obtinerea unui profit brut de 1,56 mil. lei (0,44 mil. euro), valoare in crestere de 35% fata de 2005. Compania clujeana estimeaza pentru acest an vanzari de 34,9 mil. lei (9,7 mil. euro), cresterea procentuala a vanzarilor fata de anul 2005 fiind de 51%. Din totalul vanzarilor, exportul va reprezenta, potrivit conducerii, 7,9 mil. lei (2,1 mil. euro).

"Piata interna este in continua scadere. Tinand cont de faptul ca pe piata autohtona functioneaza aproximativ 200 de firme al caror obiect de activitate se suprapune intr-un fel sau altul peste al nostru, am hotarat sa ne extindem si pe piata externa si sa majoram pana la 10% livrarile catre aceasta piata", a mai declarat Turc.

Armatura detine in prezent reprezentante in Croatia, Ungaria si Bosnia-Hertegovina insa, conform planurilor de extindere prezentate de conducere, se intentioneaza deschiderea altor reprezentante in Ucraina si Republica Moldova.

Pe piata interna, producatorul de instalatii detine o retea proprie de distributie, formata din 84 de reprezentante si distribuitori zonali. Societatea produce si comercializeaza armaturi pentru instalatii de alimentare cu apa, instalatii sanitare si de incalzire, gaze naturale, fitinguri tevi polietilena si alte produse.

Armatura si-a bugetat pentru acest an realizarea unei productii in valoare 31,9 mil. lei (8,8 mil. euro), estimandu-se astfel o crestere de 29,47%, comparativ cu 2005.

Compania austriaca Herz Armaturen a devenit actionarul principal al producatorului clujean in urma unei majorari de capital derulata la inceputul acestui an. Austriecii controleaza in prezent 44,7% din actiuni. Ceilalti actionari semnificativi ai companiei sunt Asociatia Salariatilor, cu 20% din actiuni, Banca Transilvania si Broadhurst Investments, ambele cu cate 5% din actiuni. Actiunile Armatura sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,51 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO